Könyv ajánló | 2017

  

──── 

2012-ben kaptam ezt a könyvet  szülinapomra a legjobb barátnőmtől. 
Igaz akkoriban el is olvastam és egyszerűen imádtam! 
De most újra előkerült és újraolvastam, ezért nem is volt kérdés, hogy írni  fogok róla egy kis ajánlót, hogy esetleg aki nem olvasta az most olvassa el!




Vilmos herceg, Maximilian Minsky meg én 
- Holly-Jane Rahlens 


Magyar kiadás éve: 2005 
Oldalszám: 240 
Fordította: Bosnyák Viktória 
A borítót készítette: Benczúr Zsuzsa 


Rövid bevezető: 

"A tizenhárom éves berlini iskolás lány, Nelly életébe az imádni való Vilmos herceg személyében üstökösként robban be a plátói szerelem. Minden erejével azon van, hogy kijuthasson "lovagjához" Londonba, ám közben elárasztják a hétköznapok eseményei: nem megy a tanulás, veszekszenek a szülők, na és ott van még az a lökött fiú, Max is..." 



Egy ok a sok közül amiért megéri elolvasni : A Berlinben élő amerikai szerző regénye a 2004-es Frankfurti Könyvvásáron elnyerte a Legjobb Tinikönyv-díjat. 



Hogy miért is ajánlom? Mi az amiért tetszhet egy olvasónak?
Könnyű ezekre a kérdésekre válaszolni, szerintem azért is nagyon jó ez a könyv, mert egy plátói szerelemről szól. Mindannyian átestünk már ezen a plátói szerelmen, vagy vannak akiknél csak most kezd kialakulni.
De mindnyájan tudjuk, hogy mi is ez a szerelem, akár egy híresség, akár egy átlagos ember iránt. Mint ahogyan velünk is, így a könyvben szereplő lánnyal is megtörtént. Ez a "plátói szerelem" Vilmos herceg személyében testesül meg a történetben, ám van egy bukkanója. Mint ahogy velem is vagy mással is, na meg persze a könyvben szereplő lánnyal is megtörtént, hogy  megjelent egy harmadik fél aki egy valós szerelmet ébresztett fel. Kis lépésekkel de belopja magát a lány szívébe és szerelem lesz belőle, viszont a plátói szerelem nem veszik el csak háttérbe kerül, és onnantól nem az áhított nagy "Ő" (Vilmos herceg ez esetben) lesz a fontos, hanem az új fiú. Az én életemben is így történt mint ahogy a könyvben történt események, de meg vagyok győződve róla, hogy nem én vagyok az egyetlen akinek így alakult az élete.

Leginkább a tini lányoknak ajánlanám, akiknél most köszönt be a plátói szerelem, hiszen ezen a történeten keresztül betekintést nyerhetnek egy plátói és egy valós szerelembe is. Ugyanakkor a nagyobb korosztálynak is ajánlom ,mert hát miért is ne, hiszen ők is ugyan úgy elolvashatják és akár átélhetik újra azt a plátói szerelmet amit egykoron éreztek de háttérbe kellet, hogy szorítsák mert megjelent valaki más.

Arra a kérdésre, válaszolva, hogy "miért is tetszhet ez a könyv?" csak annyit mondanék, hogy melyik tininek ne tetszene egy olyan, történt ahol egy hercegről esik szó és szerelemről?! Hiszen mindannyian egy szőke hercegről ábrándozunk fehér lovon, és itt meg is kaphatjuk, mindaddig mígnem egy harmadik fél közbe nem szól. Viszont azután is élvezhető, mert láthassuk egy új, valós szerelem kibontakozását.

Minden tini a szerelemről álmodozik, ez egy remek kezdés lehet azoknak akik meg akarnak ismerkedni ezel a két szerelem fajtával.

Viszont arra a kérdésre hogy Nelly, a történetben szereplő lány találkozik-e Vilmos herceggel vagy beleszeret éppen a másik fiúba, azt nem árulom el, ha érdekel olvasd el a történetet.


A könyvet beszerezheted itt:
Antikvárium : Megnézem  670 Ft
Régi könyvek : Megnézem 480 Ft
Book24 : Megnézem 1 504 Ft
Bookline: Megnézem 1 790 Ft



A könyv eredeti borítója:                                                   Illetve a könyv által ihletet film posztere:





















A filmet sajnos nem szinkronizálták, viszont online se kaptam meg, csak egy előzetes amit meg tudok nektek mutatni : 



Plátói szerelemről írt cikkem: https://zsuzsiii24.blogspot.ro/2017/05/platoi-szerelem-egy-hiresseg-irant-2017.html



Köszönöm, hogy elolvastad ezt a bejegyzésem is,remélem tetszett.
Máskor is várlak vissza.
Illetve minden kommentet szívesen várok. 


                                                             Képek forrása: Google képtár, illetve saját képek
                               

Zsuzsiii

You Might Also Like

0 Comments