Egy blogger öszínte vallomása | 2017



────

Hogy miről is szol ez a bejegyzés ? 
És hogy miért kezdem máris kérdéssel ezt a bejegyzést?
Az útobira válaszolva fogalmam sincs, de azt pontosan tudom, hogy ez a bejegyzés miről szól!
Szeretném bemutatni, egy blogger mindennapi történetét, hogyan is készül el az a bizonyos heti bejegyzés, mennyi munkával jár és , hogy egyáltalán nem úgy van mint ahogy egyesek elképzelik!




Máris az elején kezdeném.
Mi is történik, ha az éppen aktuális bejegyzés publikussá válik?
Megosztás után máris jöhet az újabb ötletelés, hogy mi is legyen a következő bejegyzés témája. Egyesek úgy gondolják, hogy már tudod is miről akarsz írni, vagy éppen már 2-3 perc után eszedbe jut valami érdekes téma! De ez nem minden esetben van így ! Van amikor napok, akár hetek telnek el és te még mindig tanácstalan vagy, hogy miről is írhatnál a legközelebbi bejegyzésedben. 

Velem is megesett már, hogy akár csak 2 hét múlva került ki új bejegyzés, mert egyszerűen nem tudtam, hogy miről írjak. És nem csak velem de másokkal is megesik, nem mindenkinek jön egyből az ihlet, így napokba kerül míg valami érdekes dolog eszébe jut a bloggernek. De természetesen van olyan is, hogy már tudja miről akar írni és megosztás után már neki is lát az új bejegyzésnek. Viszont az a pár nap vagy hét amíg azon gondolkozik, hogy miről írjon, az nagyon megterhelő is tudd lenni. Sokan akik csak olvasnak blogokat és nem írnak, azok úgy gondolják, hogy a bloggernek könnyű dolga van, mert mindig tudja, hogy miről írjon. De ez nem így van egyik pillanatról a másikra nem lesz meg a téma, igenis kerülhet egy blogger ihlet válságba. Ilyenkor telnek múlnak a napok ....mígnem megszületik a várva várt téma. 

Miután megvan a téma jöhet a következő lépés, a teljes tartalom megírása.
Ez ismét egy hosszadalmas és fárasztó munka. Egy blogger élete nem könnyű! Az adott témához, meg kell írni a megfelelő szöveget, ami remekül be mutassa, hogy miről is szól az a bejegyzés. 

Az adott bejegyzéshez képeket is használhatunk fel illusztráció ként, amiket az internetről szedhetünk le. Vagy ha éppen egy terméket szeretnénk bemutatni vagy más egyebet, akkor saját képeket is készíthetünk amiket felhasználunk a bejegyzésben, így könnyebb ezek bemutatása. Ha saját képet használunk fel, akkor számba kell venni azok elkészítési idejét, ami nem csak az egyik percről a másikra készül el, ennek is egy hosszadalmas folyamata van. Először is az adott tárgyról készítünk képet, amit dekorálhatunk, hogy jobban nézzen ki, illetve ott vannak a képek szerkesztése, formálása. Miután megvagyunk a képekkel, jöhet a fejléc kép a bejegyzéshez, ami ismét egy újabb szerkesztési időt vesz igénybe. Ha ezzel mind megvagyunk jöhet a szöveg megírása.
Ez ismét egy szerkesztési folyamaton megy keresztül. Bár igaz sokan nem veszik észre de ezzel is rengeteg munka van, hogy tökéletes legyen! Ott van a kinézett, jól megformálása a szövegnek, értelmezhetősége, hogy miről is írunk éppen. És akkor még ott vannak a bekezdések, a helyesírás, és a további szöveggel kapcsolatos szerkesztések. Senki se mondta, hogy könnyű feladat, de ezekre mind kell figyelni, hiába hogy az olvasó nem veszi számításba.
 Miután ezekkel mind megvagyunk és elkészült a bejegyzés nincs más dolgunk mind újraolvasni és kijavítani a hibákat, majd publikálni és kész is van egy újabb bejegyzés.


Utolsó mondatnak még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy bloggernek lenni nem egyszerű feladat. Sokan úgy gondolják, hogy akik blogot írnak azok csak unják az életüket és azért írnak , mert  hogy az nagyon könnyű feladat és csak írnak valamiről aztán kész. Pedig ez nem így van, igenis van munka benne, nagyon sok amíg elkészül csak egy bejegyzés és akkor még hol van a többi szerkesztési feladat a blogon ? Másrészt olyanok írnak, blogot akiknek van mondanivalójuk és jó ötleteik az olvasók számára, ezt mi bloggerek hol hobbiként, hol hivatásként tekintjük. Nem származik belőle semmi hasznunk ( vannak akik már olyan bloggerek , hogy természetesen keresnek belőle, de vannak akik még nem ), mi csak az olvasók szórakoztatásáért írunk.
Ennyi is lett volna, ezt szerettem volna bemutatni az olvasók számára, hogy nem is olyan egyszerű mint ahogy ők gondolják bloggernek lenni.



Köszönöm, hogy elolvastad. Várlak vissza!
Illetve minden kommentet szívesen várok!

                                                                       Képek forrása: Tumblr




You Might Also Like

5 Comments

  1. Szia Zsuzsi!

    Értettem a téma lényegét és, hogy mire akarsz kilyukadni.. És részben egyet is értek, viszont sokkal inkább érződött át számomra a szenvedés és a kín, amit megélsz, mikor kényszeresen keresel témát , amiről írhatsz.
    Persze, lehet, hogy nincs így és egyedül számomra volt ilyen, viszont , ha többségében ezt érzed, szerintem jót tehet, egy kis szünet, hogy újult erővel tudd folytatni és újra élvezni azt, amit csinálsz, mert ezt tényleg csak így érdemes! :)

    További sok sikert és ihletet!

    Szép napot kívánok!
    Alexandra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Alexandra.

      Nem kényszer számomra az írás, sőt nagyon is élvezem! Lehet, hogy úgy tűnhetett neked, hogy kínként élem meg pedig nem. Csak szerettem volna bemutatni, az olvasó számára, hogy mennyi munka is van a háttérbe. Megeshet, hogy nem jól fejeztem ki magam de nem ez volt a szándékom vele.

      Köszönöm a kommntedet. Illetve azon is meglepődtem, hogy pont te írtál nekem, mivel pár napja azon tűnődök, hogy szeretnélek megkeresni és egy közös projektet csinálni, ha volna kedved.

      Neked is további sok sikert kívánok!
      Zsuzsiii

      Törlés
    2. Érthető, amit írsz, sokszor éreztem már én is azt, hogy akármennyire szerettem volna, máshogy jött át néhány írásom, de ebből is tanul valamit az ember. Örülök, hogy nem vetted zokon, mert abszolút nem bántásnak szántam! :)

      A sors furcsa alakításai.. :)
      Izgatottan várom az üzeneted és a részleteket!

      Alexandra

      Törlés
  2. Nekem tetszett ebben a bejegyzésben ,hogy leírtad, hogy milyen is bloggernek lenni.:) Sokan azt hiszik, hogy csak megírod és kész, pedig tényleg a háttérben sok munka van és azt is észre kellene venni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett. :) Egyetértek veled éppen ezért is írtam meg ezt a bejegyzést.

      Törlés