Nutellás csavart csiga Barbi konyhájából | 2017
────
Pár napja keresgéltem az interneten valami finom csokis süti receptet, mivel annyira megkívántam a csokit, hogy nem bírtam ellenállni a kísértésnek.
Sok keresgélés után ezzel a recepttel találtam magam szemben, meg is tetszett első látásra, mivel nem csak, hogy különleges de még csokis is, most mondjátok kell ennél több? Szerintem nem, így a tegnap vettem is az erőt és elkészítettem. Nagyon szuper kis süti lett, nem csak az illata de az íze is isteni.
Mindenképp ajánlom, hogy készítsétek el és kóstoljátok meg, megéri nagyon!
Sok keresgélés után ezzel a recepttel találtam magam szemben, meg is tetszett első látásra, mivel nem csak, hogy különleges de még csokis is, most mondjátok kell ennél több? Szerintem nem, így a tegnap vettem is az erőt és elkészítettem. Nagyon szuper kis süti lett, nem csak az illata de az íze is isteni.
Mindenképp ajánlom, hogy készítsétek el és kóstoljátok meg, megéri nagyon!
A recept a Barbi konyhája blog írónőjétől Barbitól származik, aki nagyon szuper receptekkel ajándékoz meg nap mind nap. Mindenképp nézetek be az ő blogjára is : http://barbikonyhaja.blogspot.ro/
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 3 dl tej
- fél csomag (25 g) élesztő
- 3 tojássárgája
- 3 csapott evőkanál kristálycukor (kb. 70 g)
- 3 evőkanál olaj
- Nutella, jó sok
Elkészítés:
1. A lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe
teszünk a cukorból 1 evőkanállal, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos
tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az élesztő felhabzott, hozzátesszük a
többi hozzávalót és tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük.
2. Kelesztés után átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán egyben
kinyújtjuk, jó nagyra.
3. Felét megkenjük nutellával, ne sajnáljuk, de azért túlzásba
se vigyük mert kifolyik sütéskor.
4. A tészta másik felét ráhajtjuk a nutellás oldalra és
kétcentis csíkokat vágunk.
5. A csíkokat megcsavarjuk majd csigaformába igazítva sütő
papiros tepsire tesszük őket.
6. Fél órát újra kelesztjük, ezalatt a sütőt előmelegítjük 180
fokra.
7. A kelesztés után, tojássárgával lekenjük a csigákat és
pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá !
Illetve a tegnap készített fotósorozatomat is megtekinthetitek a következő weblapon:
http://susanna-photography.webnode.hu/
Köszönöm, hogy elolvastad ezt a bejegyzésem is,remélem tetszett.
Máskor is várlak vissza.
Illetve minden kommentet szívesen várok.
Képek forrása: Saját képek
Zsuzsiii
5 Comments
Köszi az ötletet!:)
VálaszTörlésMindenképpen kipróbálom!:)
Puszi
Örülök, hogy tetszett. Jó étvágyat hozzá! :)
TörlésPuszi
Zsuzsiii
Kedves Zsuzsi, nagyon szépek lettek a „csigáid"! :)
VálaszTörlésKöszönöm! A fotók pedig profik! ♥
Kedves Barbi
TörlésKöszönöm szépen!:) Igyekeztem, hogy jól sikerüljenek. További sok sikert kívánok neked és köszönöm a kedves szavakat illetve a féliratkozást. ♥
Zsuzsiii
A következő süti a listámon😍
VálaszTörlés