Hogyan éld át a forró napokat?! | 2017


────


Mostani bejegyzésemben szerettem volna a forró napokról írni egy kicsit, hogy hogyan is lehet túl élni a nyári kánikulát. 
Összeszedtem pár tippet nektek, hogy mit is érdemes ilyenkor csinálni, hiszen sokan vagyunk úgy hogy nem bírjuk a meleget, éppen ezért lehet egy  pár tipp praktikus mindannyiunk számárra. 




■ Lenge ruházat              
Nagyon fontos, hogy a nyári forró napokon vékonyan öltözzünk. 
Lehetőleg minél kevesebb ruhát viseljünk ilyenkor, hogy levegőt kaphasson a bőrünk, ezáltal nem lesz annyira melegünk. Illetve az is fontos, hogy ne csukot cipőt viseljünk, hanem inkább valami nyitott legyen az, pl. szandál, papucs. Ugyanakkor szerintem egy kalap is fontos lehet a meleg napokon, mert védi az arcunkat a napsütéstől illetve még hűsít is olykor. 





■ Sok folyadék      
Nagyon fontosnak tartom, hogy a naponta minimum 2l vizet fogyasszunk vagy többet igyunk meg a forró napokon, ne hagyjuk kiszáradni a testűnket. Ha sok vizet iszunk akkor elkerülhetjük a fejfájást, illetve sokkal jobban fogjuk bírni a hősséget is, mivel a bőrünk regenerálódik, felfrissül és még a kínos pattanásokból is kevesebb lesz. 




■ Árnyék    
Néha napján olyan frissítő lehet egy kis árnyék, ahol egy kellemes kis szellő megcsap vagy csak szimplán nem süt a nap és kellemes, tűrhető hőmérséklet van. Ilyenkor nyáron mindenki csak az árnyékot keresi, hogy túl élhesse a nagy hősséget, éppen ezért te is csapj le az árnyékos helyekre.





■ Hideg levegő          
Ha túl meleg van odakint és nem szeretnél kimenni, de bent sincs hidegebb akkor jobb ha beszerzel egy ventilátort ami frissíti és hűsíti a levegőt a lakásban. Ez az egyetlen tárgy amivel túl élheted az ilyen forró napokat.







■ Frissülj fel        
Irány a strand vagy a kerti medence és csobbanj egy hatalmasat a finom frissítő vízbe. Ez is lehet egy módja annak, hogy felfrissülj és ne legyen olyan meleged.  Vagy akár játszhatsz a kertben a gyerekeiddel vagy a barátokkal egy kis vizes játékot, amivel szintén felfrissülhetek a meleg napokon. Jöhet a vizes lufi csata vagy a vízipisztoly.





Remélem, találtatok valami hasznosat ebben a bejegyzésben is. 
Máskor is várlak vissza!
Illetve minden kommentet szívesen várok.


                                            Gifek, kép forrása: Tumblr


Zsuzsiii

You Might Also Like

0 Comments