IX. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál | 2017




────

A hétvégén az az szeptember 22 és 24 között került megrendezésre a XI. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál amelyen én is részt vettem mint látogató, tavaly pedig önkéntesként voltam jelen.



Noha elég hűvös és esős idő volt az első két napban, úgy a harmadik napon hét ágra sütött a nap.
Igaz első két nap nem is voltak olyan sokan akik benéztek erre a rendezvényre, viszont vasárnap telt ház volt, hiszen a jó idő miatt rengetegen kilátogattak a helyszínre.
A kilencedik alkalommal megrendezett eseményen az  udvarhelyi és a környékbeli faluk gazdasszonyaival találkozhatunk, akik gyümölcsökből készült termékeiket lehetett megcsodálni, megkóstolni illetve vásárolni is lehetett belőle. A hagyományos ízek is megjelentek mint például az alma,szilva,körte valamit az erdei gyümölcs. Mindezek mellet voltak olyanok is akik szeretnek kísérletezni ezért egy egészen érdekes és új dolgot készítettek le, ilyen például a firtosmartonosi vörös- illetve fehérbor alapú angyal- és ördögszósz, fahéjas bosziszörp, angol tearózsából készített bögözi női bájital. A vásáron nem csak lekvárokat és szörpöket lehetett vásárolni, hanem gyógynövényeket, teafüveket, sajtot, házi kenyeret, tészta féléket és sok egyebet is. A főzött lekvárok és szörpök között volt olyan is ami nem tartósítószerrel készült, hanem natúr volt, az az semmiféle tartósító vagy édesítő szert nem tartalmazott.




A Gyümölcs fesztiválon nem csak gyümölcsökkel találkozhattunk hanem savanyú, sós, csípős ízekkel is, vagy pedig fűszeres szósszal is, de a legfurcsább a csípős paprika lekvár volt.




Az oda látogatok nem maradtak étel nélkül hiszen rengeteg finomság közül lehetett válogatni, mint például a szilvás gombóc, szilvás lepény, lekváros palacsinta, lángos és levendulás ízű sütemény is volt.


A rendezvényen rengeteg szuper program is volt, például lekvárfőzés, gyógynövény felismerő verseny, gyümölcsszobrászat vetélkedő, bábszínház gyerekeknek, színdarab bemutatása, illetve rengeteg néptánccsoport is tiszteletét tette az eseményen.









Így utólag pedig csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy szerintem nagyon szuper kis rendezvény volt én imádtam ott lenni reggeltől estig, bár idén nem tetszett annyira a dekoráció, tavaly szerintem jobb volt, bár lehet ez csak azért van mert idén nem nem vettem részt mint önkéntes segítő. De mindenképp ajánlom mindenkinek, hogy jövőbe ha teheti látogasson el mindenképp, sőt meghívok mindenkit szeretettel a jövőben tartandó rendezvényre ahol én ismét önkéntesként leszek jelen és akár velem is lehet találkozni. 
Illetve még azt is el kell mondanom, hogy idén is voltak egy jó páran Magyarországról akik idelátogattak és annyira tetszett nekik, hogy azt mondták jövőbe is visszajönnek szóval mindenképp gyertek el ha tudtok, nagyon hangulatos és szuper rendezvény. 



A képeket B. István készítette. Illetve még több képért és videóért keresd fel a facebookon a Székelyudvarhelyi Rendezvények nevű oldalt.


A rendezvény "otthona"  Székelyudvarhely.


Köszönöm, hogy elolvastad ezt a bejegyzésem is,remélem tetszett.
Máskor is várlak vissza.
Illetve minden kommentet szívesen várok. 

                                                           
                              
Zsuzsiii

You Might Also Like

0 Comments