Epres csoda | 2018


────

Ha tavasz akkor eper szezon! Mivel már jócskán kapható ez a finomság és árban is elérhető, így nem volt kérdés számomra, hogy készítek valami finomságot belőle. Valami egyszerű könnyed dologra gondoltam amiben kitűnően érződik az eper íz. Pár perc után pedig eszembe jutott, hogy miért is ne csinálnék egy finom kis tortát, és végül elkészült ez a finomság. 
Jó nyálcsorgatást kívánok hozzá, illetve jó étvágyat azoknak akik elkészítik! :)


Hozzávalók:
- 3 tojás
- 3 kanál liszt
- 4 kanál cukor
- 3 kanál borvíz
- sütőpor
- 2 csomag epres puding
- eper

Elkészítés :

A tojás fehérjét egy tálba öntjük, majd hozzáadunk 3 kanál borvizet és habverővel verni kezdjük, majd hozzáadunk 3 kanál cukrot és habosra verjük. Miután kész van a kemény hab hozzáadjuk a lisztet, sütőport  és a tojás sárgáját, ezt  óvatosan összekeverjük, hogy ne essen össze a hab. Ezután pedig jöhet a formába öntés és 180 fokon  15-20 perc alatt megsüssük. A torta lapra ráöntjük a megfőtt pudingot, majd a tetejét eprekkel díszítjük és végül zselatinnal fixáljuk.


Gyorsan és könnyen elkészíthető finomság, ami biztosan az egész család kedvence lesz. 



Köszönöm, hogy elolvastad ezt a bejegyzésem is,remélem tetszett.
Máskor is várlak vissza.
Illetve minden kommentet szívesen várok.


Zsuzsiii

You Might Also Like

0 Comments