Áfonyás-csokis amerikai palacsinta | 2020
────
Hétvégén elkészítettem a híres amerikai palacsintát, amit egy kicsit újra gondoltam.
Sokféle palacsinta recept van feltöltve az internetre, eredetileg vajjal megkenik és juharsziruppal fogyasztják. De én most csokival és áfonyával készítettem el.
Sokféle palacsinta recept van feltöltve az internetre, eredetileg vajjal megkenik és juharsziruppal fogyasztják. De én most csokival és áfonyával készítettem el.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 400 ml tej
- 2 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg cukor
- 1 teáskanál só
- csokireszelék
- áfonya díszítéshez
- csokin öntet, csokikrém
Elkészítés:
1. Egy nagyobb edényben keverjük össze a lisztet, a sütőport, a
sót és a cukrot. Egy másik edényben verjük fel a tojást a tejjel és a csoki
darabkákkal. Csináljunk egy kis mélyedést a lisztbe, és öntsük bele a tejes
keveréket. Keverjük össze, amíg össze nem áll. Nem baj, ha vannak benne kisebb
csomók.
2. Süssük egy nagyobb teflonos serpenyőben, közepes hőfokon.
Azt gyengén olajozzuk ki, vagy fújjuk be enyhén olajos sprayvel. Használjunk
fel merőkanál mennyiséget, és süssünk két palacsintát egyszerre, két percig,
vagy amíg buborékok nem lesznek rajta. Fordítsuk meg, és süssük tovább egy
percig, vagy amíg világosbarna színe nem lesz.
3. Ha készen vagyunk díszítsük tetszés szerint. Én megkentem enyhén csoki krémmel, majd egymásra raktam, végül csoki öntet, egy kis tejszínhab a tetejére és megszórtam áfonyával.
Jó étvágyat hozzá!
Találkozunk legközelebb!
Puszi :)
Zsuzsiii
Puszi :)
Zsuzsiii
0 Comments