Így távolítsd el a műkörmöt és a gél-lakkot otthon magadnak | 2020



──── 


Talán ez az a bejegyzés amit a legtöbben kértetek. 
Mivel most nem működnek a szépségszalonok, így sokaknak meggyűlt a baja a körmeivel.
Van aki tudja, hogyan szedje le, van aki nem tudja vagy éppen nem mer neki fogni. Igyekeztem mindkét variációt elhozni nektek, hogy mindenki tudjon érvényesülni. Egyszerű otthoni módszer, viszont vigyázatok, hogy nehogy a folyamat során megsérüljetek!
Igyekeztem képekkel is bemutatni, hogyan is történik ez a folyamat mindkettőnél, viszont mivel én pár napja készítettem el magamnak az új gél-lakkomat ezért természetesen nem fogom most leszedni. Viszont írásban lépésről - lépésre mindent leírok nektek, ha esetleg valami kérdésetek merül fel akkor kérlek jelezzétek felém.




Gél-lakk eltávolítása: 

Talán ezt a legkönnyebb eltávolítani. Amire szükséged lesz a folyamathoz: aceton (nekem Cleanserem van ez is ugyan úgy megfelel a célnak), szálmentes papírtörlő vagy pedig sminklemosó korong, alufólia, bőrfeltoló, reszelő.
Első lépés a korongot vagy a papírtörlőt beitassuk acetonnal vagy Cleanserrel. Majd a körömre rakjuk és alufóliával rászorítjuk az ujjunkra, hogy ne essen le. Legalább 15-20 percig rajta hagyjuk., utána levesszük. Nem kell megijedni ha meghajlik a köröm egy kicsit, ez természetes, miután megszárad újra egyenes lesz. A bőrfeltolóval pedig könnyedén le tudjuk kaparni a gél-lakkot. Vigyázunk csak óvatosan, hogy meg ne sértsük a körömlemezt. Miután kész vagyunk formára reszeljük, illetve ha nagyon vékony a köröm akkor egy kis köröm erősítőt kenhetünk rá, hogy megerősödjön. 





Műköröm eltávolítása: 

Ez sem nehéz feladat megcsinálni. Fogj egy körömvágót és óvatosan vágj ki a hosszából. Figyelj arra nagyon, hogy lefelé (a szabad-szél irányába) álljon az éle. Ha a csipeszt ellenkező irányba tartod ( a körömágy irányába) a műköröm a saját körmödbe és bőrödbe szakadhat! Ezután egy reszelő segítségével megreszeled, rövidíted, formázod a körmeidet, majd a felületét is megreszeled. Figyelj oda, hogy ne nyomd rá a körmödre túlságosan, nehogy kivékonyítsd, csak az anyagot próbáld lereszelni. Ha teljesen nem is tudjátok leszedni, a színt legalább igen, illetve egy szintbe tudjátok hozni. Ezek után ha szeretnétek lekenhetitek egy kis köröm erősítővel és jöhet utána rá a szín, vagy pedig ha van otthon polírozótok akkor fényesebbé tehetitek vele a körmötöket. 





Ha tetszett ez a bejegyzés kérlek hagyatok nyomot magatok után. 


Esetleg ha szeretnétek, hogy videót készítsek a folyamatról akkor kérlek, kommentbe hagyatok egy üzenetet, a csatornámra pedig már most fel lehet iratkozni: Zsuzsiii YouTube 
Illetve instagram oldalt is készítettem a manikűr tevékenységemnek, ahol találtok képeket, hamarosan videók is lesznek és minden egyéb.  Instagram: @zsuzsiiinails24



Találkozunk legközelebb!
Puszi :)
Zsuzsiii


You Might Also Like

2 Comments