DIY | 5 csodaital a forró napokra | 2017



Nincs is jobb mint a forróságban finom hűsítő italokat szürcsölni! De hogy hogyan is készítsünk házilag finom és egészséges italokat? Cikkemből kiderül!

──── 



Beléptünk a nyár utolsó hónapjába ezzel együtt pedig a kánikula is beköszöntött, ilyenkor pedig nagyon fontos, hogy sok vizet igyunk.  A legjobb hűsítő a víz, de néha nem árt valami extrémet csempészni a hétköznapokba. Íme öt kiváló és finom ital azok számára, akik kicsit szeretnék feldobni a napjukat azzal, hogy nem csak jó ízű de egészséges folyadékot is visznek be a szervezetükbe.






Dinnyeturmix: behűtött dinnyét turmixolj össze szintén hideg vízzel (ásványvíz, mentes,szénsavas) és mentalevelekkel. Lime-lével és mézzel ízesítheted, de önmagában is nagyon finom. És még menőn is nézz ki, illetve díszítheted dinnye cikkel, mentalevéllel vagy jégkockával a hűsebb érzetért.  




Házi ice-tea: Ide recept sem kell, mivel nagyon egyszerű elkészíteni. Főzd meg kedvenc teádat, ez lehet mentás  vagy gyümölcsös vagy citromos...stb, majd mikor lehűlt dobj bele pár jégkockát és kész is van a finom ice-tea. Nekem a nagy kedvencem a mentás. 


   


Limonádé másképp: (Saját recept alapján!) 1 citromot kifacsarunk a facsaró segítségével, a levét illetve a rostosabb részét is egy pohárba töltsük sima víz segítségével majd ízlés szerint édesítjük cukorral. Díszítésnek jöhet egy citrom karika és néhány jégkocka. 



     

Uborkás víz: Igen furcsán hangzik de nagyon jóízű frissítő a melegben. Jeges vízbe karikázz fel uborkát vékony szeletekre ( vagy le lehet turmixolni is), facsarj bele citromlevet, ha van menta leveled azt is tehetsz bele. Hagyd 1-2 órát a hűtőbe, és máris fogyasztható, illetve díszítheted uborka cikkel vagy jégkockákkal. 


  


Pépes turmixok:  Különféle friss gyümölcsökből pépesítéssel készült alkoholmentes ital. Ízlés szerint a választott gyümölcsöt pépesítünk majd joghurttal keverjük vagy simán hagyjuk. Kedvünk szerint édesítjük, majd hűtőbe tesszük pár órára. Mikor kellemesen hűs kivesszük és díszíthetjük az adott összetevő egyikével vagy jégkockákkal. 






Remélem, találtatok valami hasznosat ebben a bejegyzésben is. 
Máskor is várlak vissza!
Illetve minden kommentet szívesen várok!

                                                                       Képek forrása: Google képtár




Zsuzsiii

You Might Also Like

2 Comments

  1. Tuti kipróbálom őket.
    Köszi az ötleteket! :)
    Puszi.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett! Majd írd meg, hogy hogyan ízlett.
      Puszi Zsuzsiii :)

      Törlés